1 Decembrie: cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc
HomeBreaking news1 Decembrie: Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc
Breaking news - Politică externă - luni 30 noiembrie 2020

1 Decembrie: Cascada Niagara va fi iluminată în culorile drapelului românesc

Timp de 15 minute, între orele locale 21:45 şi 22:00, tricolorul va fi proiectat pe apele cascadei. Momentul va putea fi urmărit online aici .

La inițiativa Ambasadei României din Ottawa și a emisiunii Noi Românii, Ziua Naţională a României se sărbătorește și la Cascada Niagara.

Emisiunea TV Noi Românii este realizată de Raul Dudnic şi difuzată în toată Canada pe canalul OMNI. Plecat în 1995 din România, Raul Dudnic a fost basistul trupei Cargo.

Cascada Niagara este un ansamblu format din trei căderi de apă situate la graniţa dintre Canada şi SUA. Pe teritoriul american, în statul New York, se află American Falls şi Bridal Veil Falls, iar în Canada, în Ontario, se află Horseshoe Falls, cea mai mare şi mai spectaculoasă dintre cele trei.

O româncă stabilită în Marea Britanie şi aflată în vacanţă în Canada, a primit acordul ca de Ziua României faimoasa cascadă să arboreze culorile tricolorului. În februarie 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării

Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect… sursa: Faceb…