10 morți în incendiul de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț
Home Breaking news 10 morți în incendiul de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț
Breaking news - sâmbătă 14 noiembrie 2020

10 morți în incendiul de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț

UPDATE 22:47 Medicul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț rănit in incendiu a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, este conştient, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

UPDATE 21:43 Medicul rănit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. 

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a declarat managerul spitalului.

UPDATE 20:35: „Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa. Ministrul Nelu Tătaru se află în drum către Piatra Neamţ.

8 morți și un alt pacient grav rănit in incendiul de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi Covid-19. Până la ora 20:25, erau confirmați 8 morți și un alt pacient grav rănit.

Potrivit presei locale, care citează un comunicat al conducerii Spitalului, este vorba despre 16 pacienți din două saloane afectați, șapte decedați și un al optulea în stare critică:

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment, șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”.
Conform site-ului zch.ro, medicul de gardă, dr. Cătălin Denciu, a încercat să evacueze pacienți și are arsuri de 80% pe suprafața corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Asociaţia Elevilor din Constanţa acuză Guvernul de batjocură faţă de elevi

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Ele…