HomeUncategorized10 naufragiați loviți de ciclonul Krovanh, salvați de o navă care are un comandant român
Externe - 3 săptămâni în urmă

10 naufragiați loviți de ciclonul Krovanh, salvați de o navă care are un comandant român

O navă comandantă de un român a reuşit să salveze 10 naufragiaţi care îşi abandonaseră ambarcaţiunea lovită de ciclonul Krovanh, potrivit unui comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor.Operaţiunea s-a desfăşurat cu greutate din cauza vântului şi a mării agitate, însă toţi naufragiaţii au fost aduşi cu bine pe uscat.

Sursa: Sindicatul Liber al Navigatorilor

Nava JPO PISCES, pavilion Liberia, sub comanda românului Constantin Dinu, se afla în marș din Singapore spre China, când a fost contactată, pe data de 22.12.2020, prin Avertismentul de Navigație, pentru a participa la operațiunile de căutare și salvare a echipajului navei Dong Yang, echipaj care a abandonat nava lovită de ciclonul Krovanh. Echipajul format din 8 filipinezi și 2 chinezi au reușit să se salveze într-o plută de salvare, dar au rămas fără comunicare.

Sursa: Sindicatul Liber al Navigatorilor

După aproximativ 12 ore de căutare, nava comandată de românul Constantinescu Dinu a reușit găsirea plutei de salvare cu cei 10 naufragiați. Aceștia care erau epuizați, cu semne vizibile de slăbiciune. Operațiunea de preluare a lor s-a desfăsurat cu greutate din cauza vântului puternic și mării agitate. Cu multă atenție, echipajul navei JPO Pisces a reușit să îi îmbarce pe toți navigatorii în siguranță și să le dea ajutorul și monitorizarea necesare în astfel de cazuri. Nava s-a îndreptat către portul Yantian(China) pentru descărcare și debarcarea celor salvați.

Sursa: Sindicatul Liber al Navigatorilor

Constantin Dinu s-a salvat după scufundarea unei nave, în urmă cu 31 de ani

În urmă cu 31 de ani Constantin Dinu, pe când era tânăr ofiţer, a reuşit să se salveze după ce nava pe care se afla s-a scufundat în urma unei furtuni. „Acum 31 de ani, pe data de 24 decembrie 1989 comandantul Constantin Dinu, pe atunci tânăr ofiţer, se afla pe nava Topoloveni care, lovită de furtună, s-a scufundat în largul Golfului Muros din apropierea capului Finisterre (Spania) cu 28 de navigatori români la bord. 14 dintre ei s-au salvat, 13 fiind daţi dispăruţi şi unul fiind găsit înecat. Constantin Dinu a fost printre cei norocoşi care au supravieţuit acestui tragic accident. Întâmplător sau nu, în jurul aceleiaşi date, dar cu 31 de ani mai târziu, acelaşi Constantin Dinu, de data aceasta comandantul navei, a participat la salvarea a zece navigatori din ghearele morţi”, a mai transmis Sindicatul Liber al Navigatorilor. La bordul navei JPO Pisces se mai află un român, ofiţerul mecanic Gheorghe Marius Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Dezastru evitat în ultima clipă pe A3: un şofer a intrat pe contrasens

Un autoturism care circula cu 100 de kilometri pe oră pe autostrada Gilău-Turda a fost la …