Bucurie mare, în acest weekend, în Delta Dunării, la Festivalul borșului lipovenesc. Mii de gurmanzi români și străini au petrecut timp de două zile cu muzică bună și bucate alese. Printre cei care au trecut pragul festivalului s-a numărat și ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Zece tone de pește s-au folosit pentru borșul, care a fiert în 60 de ceaune. Iar pentru ca preperatul să fie cât mai gustos, bucătării au respectat cu strictețe rețeta tradițională lipovenească. Storceagul a fost alt preparat specific Deltei, foarte apreciat de turiști. La fel peștele fript și chiar fructele de mare, care s-au epuizat rapid.
40.000 de porții de borș de pește au fost pregătite și distribuite gratuity participanților în cele două zile de festival.
Deliciile culinare au făcut casă bună și cu tradițiile dobrogene. Pe lângă bucătari pricepuți, la Festival au venit și mesterii populari și artiști care au susținut spectacole pe ritmuri lipovenești, dobrogene sau tătărești sub privirile atente ale ministrului Agricuuturii Petre Daea.