1000 de americani, la Baza de la Mihail Kogălniceanu

1.000 de militari americani urmează să ajungă în Baza de la Mihail Kogălniceanu. Statele Unite trimit în România o unitate de infanterie și un batalion de atac pentru a întări flancul estic al NATO.

Anunțul sosirii americanilor a împărțit comunitatea din Kogălniceanu în două tabere: în timp ce unii spun că odată cu sosirea soldaților vor crește investițiile în comună, alții se tem că dislocarea lor în baza dă semnalul de război.

Soldaţii care vor veni în România fac parte din Regimentul 2 Cavalerie, staţionat acum în orașul Vilseck din Germania. Regimentul are 5.000 de militari şi funcţionează în jurul blindatelor Stryker. Aceste vehicule sunt transportoare de trupe pe roţi cu o versatilitate mare atât în termeni de armament, cât şi în termeni de mobilitate.
Militarii acestui batalion au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie bazându-se în principal tocmai pe aceste vehicule de lupta.

“SUA va deplasa forțe adiționale în România, Polonia și Germania. Acestea nu sunt mutări permanente. Trupele nu vor lupta în Ucraina, ci vor asigura securitatea în zona. 1.000 sunt în Germania, apoi vor fi repoziționați în Romania. În zilele următoare vor veni aceste trupe, la invitația expresă guvernului din România. Franța va deplasa sub comanda NATO trupe în România. 2.000 de trupe din SUA vor veni în Euopa în zilele următoare. Sunt pregătiți pentru a contracara agresiunea și a apara aliații. Nu sunt mutări permanente, sunt rotații adaptate conextului actual”

Anunțul că americanii vor reveni în forță la Kogălniceanu i-a pus pe gânduri pe localnici. Unii spun că deja s-au obișnuit cu prezența lor. Alții însă nu cred ca este un avantaj pentru țara noastra, în contextul în care conflictul dintre Rusia și Ucraina stă să înceapă, iar Rusia nu vede cu ochi bun existența bazei militare americane de la Mihail Kogălniceanu. De altfel, una dintre condițiile puse de Putin pentru dezamorsarea conflictului a fost ca SUA să renunțe la militarii din România și Bulgaria.

La Mihail Kogălniceanu pot fi găzduiți până la 20.000 de soldați. Baza de aici are facilități necesare de cazare și depozitare armament și tehnică militară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…