11 ani, ca-n familie

S-au împlinit 11 ani de la ridicarea Locuințelor Maxim Protejate Cumpăna, evenimentul festiv fiind marcat de beneficiari printr-o serie de competiții de gătit și un mini-spectacol de dansuri populare susținut de ansamblul „Speranța“. Scopul acestor locuințe acela de a-i încuraja pe tinerii cu dizabilități care locuiesc aici să se gospodărească și să se întrețină singuri.


Forfotă mare la Locuințele Maxim Protejate de la Cumpăna. S-au împlinit 11 ani de la ridicarea acestora, iar tinerii care locuiesc în ele au dorit să marcheze momentul cum se cuvine.


Ansamblul rezidențial de la Cumpăna găzduiește 24 de tineri cu dizabilități și alte afecțiuni asociate veniți din centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică și din centrele rezidențiale pentru copii din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Iar festivitățile organizate cu ocazia împlinirii celor 11 ani de funcționare au debutat cu un concurs dulce și delicios intitulat “Clătita Aniversară“.


Poveștile beneficiarilor care trăiesc în ansamblul rezidențial de la Cumpăna te cutremură însă mai emoționantă este dorința lor de a învinge orice barieră pe care viața le-a coborât-o. Aici, spun ei, au aflat ce înseamnă cu adevărat cuvântul „familie“. Tinerii merg și la cursuri de calificare în diferite specializări, inclusiv în domeniul IT, iar câțiva dintre ei muncesc în oraș

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

“Ultimul duel” la Centrul “Jean Constantin”

Și tot Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” vă invită în această seară la film. În…