FANTANI constanta

Fântânile vechi și scorojite din Constanța vor fi modernizate. La ședința Consiliului Local Municipal de săptămâna trecută aleșii au decis să preia de la RAJA 11 fântâni de care promit că vor avea grijă pentru a înfrumuseța orașul.

Simple sau sofisticate, fântânile arteziene dintr-un oraș înfrumusețează zona și bucură privirile celor care trec pe lângă ele. Din păcate, la Constanța, acestea au fost uitate de administrațiile care s-au tot succedat la putere și și-au pierdut din farmec.

Imaginile dezolante cu fântânile arteziene din oraș ar putea să dispară în curând. Localnicii spun că este nevoie de acțiune urgentă pentru repararea fântânilor, care nu au doar rol decorativ. Acestea contribuie la eliminarea stresului, spun psihologii și în plus purifică aerul și mențin umiditatea. Administrația locală vrea să modernezize fântânile pentru ca turiștii și localnicii să se bucure de ele.

Fântânile arteziene au fost mereu elemente de design importante în peisajul urban menite să încânte privirile trecătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Ziua Aromânilor, sărbătorită în Piața Ovidiu

23 mai este, de câțiva ani încoace, ziua în care este sărbătorită în România, dar și în al…