150 de patrupede salvate din iadul animalelor de la Amzacea

150 de câini și pisici au fost salvate astăzi din adăpostul groazei de la Amzacea. Animalele au fost preluate de o organizație non guvernamentală, care a reușit să dovedească în instanță că animalele nu sunt bine îngrijite de stăpânii adăpostului în care locuiau. În ciuda deciziei judecătorești, proprietarii nu s-au lăsat ușor înduplecați să dea drumul animalelor, fiind nevoie de intervenția mascaților pentru a se lăsa convinși. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Plini de căpușe și râie, flămânzi și triști, 150 de animale, câini și pisici, s-au chinuit luni întregi să supraviețuiască într-un adăpost din Amzacea. Impresionați de soarta patrupedelor, mai mulți voluntari au încercat să le ajute, însă s-au lovit de refuzul proprietarilor adăpostului ca de un zid. Voluntarii nu s-au lăsat însă descurajați și au apelat la Instanță, care le-a dat acordul să ia câini și pisicile din apăpostul groazei.

Așa se face că, însoțiți de polițiști, mascați și medici veterinari acești oameni de bine au mers să salveze animalele. Au fost însă din nou întâmpinați cu ostilitate de proprietarii, care nu au ținut cont nici măcar de oamenii legii.

Mai bine de doua ore polițiștii împreună cu voluntarii au căutat animale în toate cotloanele adăpostului. Unele erau ținute în pod, altele, pline de râie, una peste alta într-o încăpere insalubră. Vecinii adpostului spun că animalele nu au avut niciodată cuști, iar pentru hrană ajungeau adesea să se bată între ele, mâncarea fiind mereu insuficientă. Tot oamenii vorbesc despre chinurile pe care animalele bolnave le-au îndurat de-a lungul timpului, dar și despre mirosul greu de suportat care vine din curtea adăpostului.

Animalele au fost consultate de medicii veterinari care au subliniat că toți câinii și toate pisicile trebuie luate de urgență din adpost pentru a fi tratate și hrănite corespunzător. Iar oamenii legii au emis rapid un mandat de ridicare a animalelor și relocare a lor în adăpsturi specializate.

Situația animalelor de la Amzacea a intrat și în atenția procurorilor, care au deschis un dosar penal pentru schingiuirea și rănirea animalelor, cei doi proprietari având calitatea de suspecți.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…