salvamari

Cel puțin 150 de salvamari patrulează vara aceasta pe plajele din Constanța și Mamaia. Dotați cu ATV-uri, skijet-uri, portavoci și bărci, salvamarii promit să fie intervină prompt în caz de pericol.

Plajele nu pot funcționa fără salvamari. Responsabilitatea lor este uriașă sezon de sezon, când încearcă să convingă turiștii să nu se aventureze în valuri atunci când marea este agitată, iar pericolul de înec, iminent. Cei mai impulsivi ar fi tinerii, care de cele mai multe ori ignoră semnalele și steagurile salvamarilor, fie din teribilism, fie din neștiință.

Salvamarii și-au ocupat deja posturile în foișoarele de pe nisip, care au fost mutate anul acesta, după lucrările de înnisipare a plajelor. Pe plajele din Constanța și Mamaia vor patrula 150 de tineri antrenați să intervină în cazul în care turiștii sunt în pericol. Și punctele de prim ajutor au fost pregătite, fiind dotate cu mobilier, paturi de consultație și tărgi mobile.

Salvamarii atrag atenție că odată cu lărgirea plajelor, pericolul de înec a crescut la Mamaia, unde trecerea de la apă cu adâncime mică, la apă dâncă se face brusc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …