16 școli din Constanța afectate de lipsa apei

Din această seară, de la ora 22.00 și până joi, 13 octombrie, ora 10.00, în mai multe cartiere din Constanța va fi întreruptă furnizarea apei potabile.

Închiderea robinetelor de către compania de apă va afecta și activitatea a 16 unități de învățământ din municipiu. Potrivit inspectorului școlar general Sorin Mihai, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată mâine și poimâine.

În plus, directorii au fost sfătuiți să asigure rezerve de apă suficiente în școli și să intensifice măsurile de curățenie și dezinfecție cu o zi înainte de întreruperea apei. Sorin Mihai a invocat Regulamentul cadru de organizare a unităților de învățământ, care menționează că, citez: „În situații speciale, cum ar fi epidemii, intemperii, calamități, alte situații excepționale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar.”

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • Palazu Mare, Boreal, Tomis Plus și Impact;
  • Zona Comercială Nord (Dedeman, Carrefour, Selgros);
  • Pescărie, Delfinariu, Stadion Gheorghe Hagi, Piața Chiliei, Tăbăcărie, Faleză Nord;
  • Bd. Tomis, cartierele Tomis I, Tomis II, Capitol și Spitalul Clinic Județean Constanța;
  • Zonele Peninsulară, Centru și Spitalul Militar;
  • Orașul Ovidiu (partea stângă, sensul de mers spre loc. Lumina).

  Menționăm că, în data de 12 octombrie 2022, în toate zonele afectate din municipiul Constanța se va furniza apă în intervalul orar 06.00 – 09.00, din rezerva de apă stocată la nivelul rezervorului de la stația de pompare Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…