tristă

Dacă astazi ați fost melancolici sau triști, ei bine aflați că a treia zi de luni din ianuarie este considerată cea mai deprimantă din tot anul.

Această zi este cunoscută ca Blue Monday sau „lunea tristă” și indică o predispoziție către o stare de tristețe. Stabilită după criterii mai mult sau mai puțin științifice, Blue Monday este o invitație la a reflecta serios asupra uneia dintre bolile acestui secol: depresia.

Din 2005 încoace, cea de-a treia zi de luni din ianuarie este numită „Blue Monday” și este considerată cea mai tristă zi din an, pentru că mai mulți factori contribuie la o stare de deprimare. Anumite statistici au relevat că în această zi a anului multe persoane se simt mai triste sau mai puțin încrezătoare.

Starea de incertitudine și anxietate este generată în ultima vreme și de pandemie, care a dus la izolare și lockdown. La consolidarea semnificației zile se mai ia în calcul însă și faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

Perioada pandemiei a accentuat starea de depresie în rândul constănțenilor, care încă o resimt.

În ciuda statisticilor, alții spun că reușesc să se debaraseze de problemele zilnice, mai ales că Blue Monday a picat anul acesta într-o zi cu senină, tocmai bună pentru o plimbare în compania prietenilor.

Considerată de Organizația Mondială a Sănătății boala secolului, depresia afectează unul din zece români și riscă să devină, până în 2030, principala cauză a mortalității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Patru clădiri emblematice din Constanța sunt puse în lumina…promovării

Patru clădiri emblematice din Constanța, iluminate arhitectural începând cu ziua de aniver…