Constanța

20 de mii credincioși sunt așteptați la slujba de Bobotează, care se va organiza pe 6 ianuarie, în Portul Tomis, la Constanța.

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a anunțat că anul acesta vor fi sfințiți 150 de mii de litri de apă, care va fi mai apoi îmbuteliată și împărțită credincioșilor, cu ajutorul jandarmilor.

Pregătiri intense la Arhiepiscopia Tomisului, pentru sărbătoarea de Bobotează, care va avea loc pe 6 ianuarie. Sute de mii de recipiente pentru Agheasma Mare sunt etichetate deja de voluntari. Printre ei se află și George, un elev de 15 ani din Constanța, care a venit pentru prima oară să dea o mână de ajutor, înainte să ajungă la cursurile de la liceu.

Slujba de Bobotează va începe miercuri la ora 5 dimineața la Catedrala Arhiepiscopală și va continua în Portul Tomis, unde vor ajunge și carele trase de boi, încărcate cu Agheasmă. Pentru ca toți credincioșii să se poată bucura de apa sfințită, alaiul va străbate principalele bulevarde ale Constanței.

Cel puțin 20 de mii de credincioși sunt așteptați anul acesta la Slujba de Bobotează, iar Arhiepiscopia Tomisului pregătește aproximativ 300 de mii de sticle cu Agheasmă care vor fi împărțite în tot orașul. Deocamdată, autoritățile de la malul mării nu au anunțat dacă vor impune sau nu restricții pentru această sărbătoare.

Boboteaza sau Epifania este sărbătorită în fiecare an pe 6 ianuarie de către Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică și încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…