Canicula umple plajele de la Marea Neagră

Douăzeci de persoane au murit înecate pe litoral, dintre care 14 în apele Mării Negre, în perioada 30 iunie – 5 septembrie, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.

Peste 2.400 de persoane au fost asistate medical, dintre care 728 au primit îngrijiri la corturile ISU amplasate pe plajă.

„În cele două luni de la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor ale pompierilor, 2.471 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical (728 la corturile amplasate pe plajă, 1.740 de echipajele care au încadrat ambulanţele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor şi alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere). Cele mai multe persoane (…) s-au adresat echipajelor din staţiunea Costineşti – 474, dintre care 201 au fost transportate la spital, urmată de Eforie Nord – 452, dintre care 210 au fost transportate la spital, Vama Veche – 371, dintre care 172 transportate la spital, Saturn – 343, dintre care 224 transportate la spital, Mamaia – 321, dintre care 217 transportate la spital, Năvodari – 292, dintre care 146 transportate la spital, Techirghiol – 189 persoane asistate medical, 100 dintre acestea fiind, ulterior, transportate la spital şi Corbu – 27, dintre care 9 persoane au necesitat transportul la spital, iar Punctul Temporar de Stingere Crucea a acordat asistenţă medicală pentru două persoane”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU „Dobrogea”.

În perioada menţionată au fost salvate de la înec 11 persoane, iar 20 şi-au pierdut viaţa – 14 în mare, patru în Dunăre şi două în lacuri.

„Începând de astăzi, pe litoral, rămân operaţionale, până la data de 31 octombrie, două puncte de salvare acvatică – Mangalia şi Portul Tomis, precum şi un punct temporar de stingere – la Ciocârlia”, se mai arată în comunicat.

Potrivit ISU „Dobrogea”, pe 30 iunie au fost operaţionalizate în judeţul Constanţa, în special în staţiunile turistice, 25 puncte de lucru temporare, dintre care 11 puncte de stingere a incendiilor, 8 puncte de prim ajutor şi 6 puncte de salvare acvatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…