joi, 18 aprilie, 2024
Home DOTTO News 2022, anul relansării turismului de croazieră

2022, anul relansării turismului de croazieră

de Andreea Bălan
croazieră

2022 se anunță anul relansării croazierelor în portul Constanța. 39 de nave cu 15 mii de pasageri și-au anunțat deja sosirea, ceea ce ar fi o gură de oxigen pentru turismul estival greu încercat de pandemie. Analiștii din turism spun că pasagerii vor fi, citez: „turişti-test”.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina ar putea schimba radical situația la Marea Neagră, iar Portul Constanța ar putea fi din nou scos de pe harta navelor de croazieră. .

Mii de turiști soseau cu ani în urmă la Constanța cu nave de lux și erau primiți în port cu muzică de fanfară. De aici plecau fie în Delta Dunării, fie spre cramele din Dobrogea. Turismul de croazieră la Marea Neagră a fost înghețat însă de pandemie, exact în anul revigorării sale după războiul din Crimeea și problemele de securitate din Ucraina. Acum, se întrevede din nou o rază de speranță.

Va fi însă turism de test. Navele vor veni încărcate doar pe jumătate, iar pasagerii și echipajul vor face controale medicale amănunțite. Portul Constanța și-a sporit măsurile de siguranță atât la îmbarcare cât și la debarcarea turiștilor. În Portul Constanța și-au anunțat sosirea nave de pasageri sub pavilion Malta, Bahamas și Elveția. Iar cele 39 de nave au împreună o capacitate de peste 15 mii de pasageri cărora companiile locale de turism le-au pregătit trasee atractive.

Entuziasmul este moderat în randul agențiilor de turism. Conflictul Rusia Ucraina ar putea da peste cap toate planurile turistice ale companiilor cu nave de croazieră. La fel s-a întâmplat și în 2014 când Rusia a ocupat Crimeea, iar navele de pasageri au făcut cale-ntoarsă la Marea Neagră.

Portul Constanța deține directoratul croazierelor Mediterane pentru zona Mării Negre și împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna promovează relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult