Panică în larg. Un feribot cu 29 de români la bord a luat foc în Marea Mediterana, în dreptul insulei Corfu. Nava care avea în total 288 de pasageri plecase din Grecia spre Italia.

Nu a fost singurul incident. În Oceanul Atlantic o navă încărcată cu mașini de lux a ars ore în șir, după ce a fost abandonată de echipajul său salvat cu ajutorul elicopterelor Marinei Portugheze.

La bordul ferryboat-ului turistic Euroferry Olympia se aflau 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului. Nava sub pavilion italian, plecase din Igumeniţa, cel mai mare port din vestul Greciei, și se îndrepta spre portul italian Brindisi. La miezul noptii, pasagerii au fost treziți din somn de un fum dens și o vâlvătaie imensă, care cuprisese mare parte din navă.

Când echipajul a realizat că nu mai poate stinge incendiul, acesta a lansat apelul SOS. Mesajul a fost recepționat de Garda de Coastă din Grecia, care a directionat la locul primejdiei 3 vedete rapide de intervenție.Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că la bordul navei se aflau și 29 de români care au fost preluați în siguranță, iar din Grecia au venit informații că 11 pasageri ar fi dați dispăruți. Autoritatile elene au mai transmis că oamenii au fost salvați de Garda de Coasta a Greciei și transportați în Insula Corfu.

Și nu a fost singurul semnal SOS care a venit din larg. Centrele Internaționale de Căutare și Salvare au fost alertate din nou azi dimineață din mijlocul Oceanului Atlantic, aproape de insulele Azore, unde o navă încărcată cu mașini de lux a ars din temelii. Pentru salvarea echipajului a intervenit Marina Portugheză, care a direcționat o aeronavă de căutare și salvare în Oceanul Atlantic. Elicopterul reușit să salveze tot echipajul și l-a adus în siguranță la țărm.

În momentul izbucnirii incendiului, nava se afla la 200 de km de insulele Azore, nava care a luat focse numeste „Felicity Alice”, este inmatriculată în Panama și operată de o companie de transport japoneză. Era încărcată cu mașini de lux produse în Germania și avea ca destinație Statele Unite. Marina portugheză a declarat că incendiul este greu de stins, iar o navă de patrulare oceanică va rămâne la locul incidentului pentru a monitoriza epava. Paguba în acest caz este imensă.

Proprietarii navei au anunțat că după ce focul va fi stins, epava va fi adusă în cel mai apropiat port pentru reparații.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…