Home Actualitate 30% dintre constănțeni, vaccinați
Actualitate - Breaking news - Interne - luni 10 mai 2021

30% dintre constănțeni, vaccinați

30% dintre constănțeni, vaccinați

Aproape 30 la sută dintre constănțeni s-au imunizat deja împotriva COVID-19. La Pavilion Expozițional din Constanța, cel mai mare centru de vaccinare din județ, a fost și astăzi extrem de aglomerat, mai ales că oamenii se pot vaccina fără programare, doar cu buletinul.

Din acest weekend, centre de imunizare vor fi deschise și în cele 4 mall-uri din municipiul Constanța. În municipiu și județ, constănțenii se pot vaccina cu toate cele 4 seruri aprobate în Uniunea Europeană, inclusiv cu Johnson and Johnson, care se administreză într-o singură doză.

65% dintre români consideră că vaccinul anti-COVID este unica modalitate de a opri pandemia, conform unui scondaj Eurobarometru dat publicităţii la finalul săptămânii trecute. Cifrele din sondaj se regăsesc și în practică, unde numărul celor imunzați, cel puțin în orașele mari, crește pe zi ce trece. Constanța se află pe locul șase, la capitolul vaccinare, în topul județelor din România.

În Constanța, 155 de mii de persoane au fost vaccinate deja cu prima sau ambele doze de vaccin, 300 dintre acestea fiind imunizate cu serul produs de Johnson and Johnson, care se administrează într-o singură doză. Medicii se așteaptă însă ca numărul persoanelor imunizate să crească în perioada următoare, datorită campaniilor de informare și a deschiderii fluxurilor de imunizare în locuri mai puțin convenționale, precum centrele comerciale din municipiul Constanța.

Cel mai aglomerat centru de vaccinare din Constanța rămâne, în continuare, Pavilionul Expozițional, de la intrarea în stațiunea Mamaia, unde constănțenii se pot imuniza cu serurile produse de Pfizer – BioNTech, Moderna și AstraZeneca. În paralel, campania de vaccinare a început și în cabinetele medicilor de familie din Constanța, care au primit serul Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză. Până acum 77 de medici de familie au acceptat să participe la campanie.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în județul Constanța au fost confirmate 42.474 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.205 persoane, din rândul celor pozitivate, au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Coşul de fum, înalt de 150 de metri, demolat prin implozie

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe pla…