3,2 milioane de euro câștigate din proxenetism

3,5 milioane de euro au câștigat membrii Clanului Raim din activitatea de proxenetism, spun anchetatorii care le-au percheziționat ieri locuințele.

16 persoane din clan bănuite de cămătărie, șantaj, acte de violență și proxenetism au fost luate pe sus de mascați și vor fi prezentate Instanței cu propunere de arestare preventivă.

Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România, dar și în Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia, fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri și 15 ceasuri și bijuterii.

Ieri, 17 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în județul Constanța, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat de presă primit de la anchetatori.

Membrii grupului sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, cămătărie, șantaj și spălare a banilor. Aceștia ar fi fost implicați în activități de proxenetism, în România, Germania, Austria și Anglia, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care ar fi recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente.

Din cercetări a reieșit că 24 de persoane ar fi constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta ar fi fost coordonat de un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Mangalia și ar fi acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme sau investite în construcția unor imobile.

În urma probatoriului administat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 16 persoane, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, camătă, șantaj și spălare de bani, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cursul zilei de astăzi, procurorul de caz urmează a formula propunere de arestare preventivă față de cele 16 persoane reținute, precum și față de alte 8 persoane, care, în prezent, se sustrag cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din Constanța.

La activități au participat polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Tulcea și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Este nevoie de ajutor pentru refugiați!

Sprijinul pentru ucraineni continuă la Pavilionul din Constanța. 2 tiruri cu produse de ig…