marți, 16 aprilie, 2024
Home DOTTO News 4 milioane de euro furate dintr-un fond de pensii

4 milioane de euro furate dintr-un fond de pensii

de Redacția Dotto

Percheziții la Constanța într-un dosar de delapidare la un fond privat de pensii asociat unei bănci comerciale.

Prejudiciul se ridică la mai mult de 4 milioane de euro, iar vizați sunt mai mulți angajați, inclusiv directorul general care gestiona fondul de pensii. Anchetatorii spun că suspecții ar fi facilitat peste 700 de transferuri ilegale în ultimii trei ani. Banii ar fi ajuns în conturile persoane ale unor angajați din bancă, dar și în conturile complicilor acestora, sub forma unor plăți pentru achiziția de bunuri sau servicii fictive. 80 de persoane au fost aduse la audieri în urma mai multor percheziții domiciliare care au avut loc în județul Constanța, în Capitală și în alte 11 județe din țară. Totul a ieșit la iveală după ce administratorii fondului de pensii au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operaţiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei, adică 4 milioane de euro.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult