Un tren încărcat cu uree a fost ținta unui atac în Portul Constanța. Clapele de descărcare a patru vagoane au fost deschise și aproape tot conținutul a fost vărsat, potrivit CFR.

Trenul ar fi trebuit să ajungă în județul Alba, dar a fost frânat pe Fir 1 Port B – Constanța VII de persoane necunoscute, spun reprezentanții Companiei de Căi Ferate. Incidentul a fost sesizat de șeful de tren prin apel la 112.

Polițiștii care au ajuns la locul indicat au constatat că patru dintre vagoanele trenului aveau clapele de descărcare deschise, iar 80% din conținut a curs din tren, pe cale aferată. Este vorba despre nu mai puțin de 40 de tone de uree. Întreaga cantitate scursă a fost însă recuperată, încărcată în vagoane și urmează să fie predată operatorului feroviar, transmite IPJ Constanța.

Oamenii legii mai spun că trenul de marfă nu era asigurat cu pază. Este și motivul pentru care societatea transportatoare a fost amendată cu 2000 de lei. În cauză s-a întocmit și un dosar de cercetare penală pentru distrugere sau semnalizare falsă.  

Ce spune IPJ Constanța?

„La data de 6 august a.c., în jurul orei 20.25, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Stației de Epurare, de pe strada Theodor D. Speranția, se află oprit un tren de marfă, iar, la patru vagoane din cele 36, aflate în componența acestuia, sunt deschise trapele de descărcare, ureea din interior curgând pe terasamentul căii ferate.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind deversată cantitatea de aproximativ 40 de tone de uree.

Întreaga cantitate de uree deversată a fost recuperată, fiind în curs de încărcare și predare către operatorul feroviar.

În cauză se continuă cercetările, de polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Constanța, pentru a se stabili dacă vanele de încărcare-descărcare au fost acționate de factorul uman sau a fost vorba de o defecțiune tehnică.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, societatea transportatoare fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, în baza Legii nr. 333/2003.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă”.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…