vaccinați

Coadă la vaccinare astăzi la cel mai mare centru de imunizare din Constanța. La Pavilionul Expozițional se prezintă din ce în ce mai mulți constănțeni care vor să se vaccineze împotriva COVID-19, speriați de situația dramatică din spitale. Numai în ultimele 48 de ore, noul coronavirus a luat 33 de vieți, iar secțiile ATI sunt în continuare sufocate de bolnavi în stare gravă. Bilanțul negru a determinat conducerea Spitalului de Urgență să amenajeze paturi de Terapie Intensivă și pentru copii.

Până la 10 la mia de locuitori a urcat incidența COVID-19 la Constanța. La ATI mai erau în această dimineață doar cinci paturi libere la Medgidia și Constanța, iar la Ambulață sună în continuare cel puțin trei costănțeni cu simptome ale bolii, la fiecare minut. La Spitalul Județean din Constanța au fost amenajate și 3 paturi pentru copiii care au nevoie de îngrijri de terapie intensivă.

Speriați de bilanțul negru al ultimelor zile, tot mai mulți constănțeni s-au îndreptat spre centrele de vaccinare din municipiu. La Pavilionul Expozițional au fost atât de mulți oameni dornici să se imunizeze încât s-au format și cozi.

Până acum 250 de mii de constănțeni eligibili s-au vaccinat împotriva COVID-19 în municipiu.

Până la 13 octombrie, în România au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Tot până astăzi, 1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

A început vaccinarea copiilor între 5 – 11 ani

La Constanța, a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. 12 mii de doze de vaccin au…