autobuze

Pe străzile din Constanța am putea vedea în curând primele autobuze sută la sută electrice. Cel puțin așa susține Primăria Constanța, care intenționează să le cumpere cu bani europeni și a cerut deja Consiliului Local aprobarea studiului de fezabilitate pentru amplasarea stațiilor de încărcare necesare autobuzelor.

Despre achiziționarea mijloacelor de transport sută la sută la sută ecologice se vorbește încă din 2018, când vechea administrație promitea că acestea vor ajunge la Constanța cel târziu la începutul anului 2019.

41 de autobuze electrice ar trebui să ajungă la Constanța prin proiectul „Achiziție mijloace de transport public”, care se adresează mai multor orașe ale țării. Iar odată cu cele 41 de autobuze în oraș ar trebui să ajungă și 41 de stații de încărcare pentru mijloacele de transport în comun, zece dintre acestea de încărcare rapidă. Constănțenii văd cu ochi buni această inițiativă a Primăriei, cu atât mai mult cu cât pe străzile orașului încă mai circulă autobuzele vechi, care poluează mai mult decât cele cu norma de poluare euro 6.

În prezent, aleșii locali lucrează la aprobarea studiului de fezabilitate pentru racordurile necesare stațiilor de încărcare pentru autobuzele ecologice.

Proiectul pentru achiziționarea autobuzelor este estimat la peste 100.000.000 lei, din care aproximativ 90.000.000 lei sunt nerambursabili.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Invitație la Teatru. “Goi Pușcă” deschide stațiunea 2021 – 2022

Constănțenii sunt invitați în acest weekend la teatru. Teatrul de Stat Constanța anunță de…