4,5 milioane lei, investiții în Secția de Ginecologie a SCJU

Vești bune pentru femeile care ales să nască la Spitalul Județean Constanța. După șase ani cu multe provocări, secția de Obstretică – Ginecologie I a fost renovată și va putea primi din nou paciente.

Pentru modernizara secției au fost cheltuiți aproximativ 4,5 milioane de lei din fondurile Ministerului Sănătății și ale Consiliului Județean Constanța.

15 saloane nou nouțe cu câte maximum trei paturi în fiecare și băi proprii vor fi amenajate în curând pe secția Obstetrică Ginecologie 1 de la etajulul 7 al Spitalului Județean Constanța. Pentru confortul pacientelor, secția a fost renovată și inaugurată astăzi, după șase ani de când a fost închisă, iar pacientele mutate la etajul 9, într-o zonă tampon.

Chiar dacă lucrările la secția de Obstretică Ginecologie 1 au început în 2016, acestea au fost întrerupte de un Control al Curții de Conturi și reluate abia în 2021, după mai multe licitații publice.

În fiecare salon există acum oxigen, sistem pentru apelarea asistentelor și aparate de climatizare. Nici securitatea la incendiu nu a fost neglijată. Saloanele au uși rezistente la foc, instalații electrice de avertizare foc și detectoare de fum.

Pe lista de investiții se află acum secția de Neurologie a Spitalului Județean, iar președintele Consiliului Județean Constanța speră ca în curând Guvernul României să dea undă verde pentru construirea unui nou spital județean la malul mării. Primul pas care trebuie făcut este aprobarea transferului unui teren din administrarea Ministerul Sănătății în cea a Consiliului Județean Constanța pentru care este necesară o Hotărâre de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…