miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate 50.000 de porții gratuite de borș de pește, la Festivalul Borșului Lipovenesc

50.000 de porții gratuite de borș de pește, la Festivalul Borșului Lipovenesc

de Redacția Dotto

50 de mii de porții de borș lipovenesc îi așteaptă pe gurmanzi, weekend-ul acesta, în Delta Dunării. La Jurilovca începe Festivalul Borșului Lipovenesc.

100 de mii de participanți sunt așteptați weekend-ul acesta, la Jurilovca, la Festivalului Borşului Lipovenesc.

Scopul evenimentului este să promoveze zona, turismul, tradițiile și cultura în această parte a Dobrogei. Timp de două zile, în 50 de cazane imense se vor pregăti peste 50 de mii de porții de borș pescăresc, ce vor fi distribuite gratuit participanților la festival.

Pe lângă borșul de pește lipovenesc, cei prezenți vor putea gusta și alte preparate din bucătăria tradițională dobrogeană.

La eveniment vor participa meșteri populari și producători din întreaga regiune. Fiecare seară se va încheia cu concertele unor cunoscuți artiști români și străini, printre care: Goran Bregovic, Loredana, Radu Captari, Viorica și Ioniță de la Clejani. La Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca vor participa și mai multe ansambluri locale tradiționale.

Program

Sâmbătă, 2 septembrie

Ora 10.30 – 3, 2, 1 start! Deschiderea oficială a Festivalului – momentul aprinderii focurilor de sub ceaunele cu borș de peste.

Ora 12.00 – 18.00- Ansambluri locale tradiționale

Ora 18.30 – 20.30 – Hari Gromoșteanu, Radu Captari, Viorica și Ioniță de la Clejani  

Ora 21.00 – GORAN BREGOVIC AND WEDDING AND FUNERAL BAND

Ora 22.30 – Artificii

Duminică, 3 septembrie

Ora 12.00 – 14.00 – Deschiderea programului la scenă cu ansambluri de cântece și dansuri tradiționale locale

Ora 14.00 – 15.00 – FUEGO

Ora 18.00 – 21.00 – Georgiana Lepădat, Nicolae Voiculeț, Theo Rose  

Ora 21.30 – LOREDANA

Ora 22.30 – Artificii 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult