250 de mii de turiști, pe litoral

Sezonul estival a debutat în forță anul acesta. 50.000 de turiști au fost la mare de 1 Mai. Numărul oaspeților este aproape dublu față de 2019, considerat cel mai bun an pentru turismul de la malul Mării Negre.

Litoralul românesc a fost polul distracției de 1 Mai. Numai la festivalul de muzică electronică de la Mamaia au fost aproximativ 20 de mii de participanți. În paralel, au mai fost festivaluri și evenimente în Mamaia Nord, Constanța și Costinești. Și cluburile din sudul litoralului au fost aglomerate. Cel puțin 7000 de turiști s-au distrat și acolo. În Mamaia au fost declarați peste 25.000 de turiști, în Costinești 20.000 de turiști iar în Vama Veche, ca de obicei, a fost un grad mare de ocupare.

Marea surpriză a o constituie revenirea în topul preferințelor turiștilor a stațiunii Costinești, care are toate șansele să redevină destinația preferată a studenților și a tineretului. Cât despre banii pe care turiștii i-au lăsat la mare. 2000 de lei este suma medie cheltuită de o persoană pentru cazare, mese, transport și biletele de intrare la evenimente, potrivit estimărilor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism. Tot agenții din turism mai spun că pe litoralul românesc s-au cheltuit, în perioada 28 aprilie – 1 Mai, circa 100 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…