Ambulanță

Record de apeluri la Ambulanța Constanța. Medicii răspund și la 500 de solicitări pe zi. Cei mai mulți constănțeni sună speriați din cauza COVID-19 și cer să fie testați pentru a afla dacă s-au îmbolnăvit sau nu. Directorul serviciului spune că nu s-a mai confruntat cu această situație până acum și că medicii sunt pur și simplu epuizați, după turele de 24 de ore în care muncesc la foc continuu.

La fiecare minut, trei constănțeni sună la Ambulanța Constanța pentru a cere ajutorul echipelor de intervenție. La cel mai mic semn de COVID-19, oamenii solicită să fie testați, speriați de creșterea alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire. La Constanța, numărul cazurilor a depășit deja 500 în 24 de ore, iar incidența se apropie deja de 9 la mia de locuitori.

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță spune că medicii sunt deja epuizați din cauza volumului uriaș de muncă, fără precedent.

România se află deja în scenariul în care a fost Italia anul trecut, spun medicii. Spitalele sunt sufocate, iar numărul de decese crește alarmant. Statistica arată că, la fiecare cinci minute, un român pierde lupta cu COVID-19. De mai bine de o săptămână, țara noastră ocupă primul loc în UE în privința numărului de decese și a numărului de cazuri noi zilnice.

Nu toți oamenii se tem însă de boală.

În tot județul Constanța, mai există doar cinci paturi libere în secțiile ATI. Acestea sunt la Spitalul de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

A început vaccinarea copiilor între 5 – 11 ani

La Constanța, a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. 12 mii de doze de vaccin au…