eforie

Continuă lucrările de lărgire a plajelor în Eforie. Utilajele lucrează la foc continuu pe plaja de la Eforie Sud, prima din sudul litoralului, care a intrat în reconstrucție. Chiar dacă până la sfârșitul anului viitor în zonă vor apărea 5,5 km de noi plaje, turiștii și localnicii nu sunt prea încântați și spun că distanța până la apă este mult prea mare.

Zeci de buldozere, escavatoare și camioane lucrează la foc continuu pentru lărgirea plajelor din Eforie, care vor fi în curând la fel de late ca cele din Mamaia. Lucrările fac parte dintr-un amplu proiect european pentru reducerea eroziunii costiere, în valoare de 800 de milioane de euro, care se va derula pe tot litoralul românesc.

La fel ca la Mamaia, în urma lucrările de înnisipare marea se va îndepărta mult de prima linie de șezlonguri, ceea ce îi nemulțumește pe localnici. Ei spun că plaja va fi mult prea lată și că nisipul nu va mai fi la fel de fin ca până acum.

După ce vor termina lucrările la Eforie, muncitorii se vor muta la Costineşti, Olimp, Neptun, Saturn, Cap Aurora și Mangalia. Potrivit reprezentanţilor Apelor Române, în urma acestui proiect România va câştiga circa 226,12 hectare de plaje noi. Lucrările ar trebui finalizate până pe 31 decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…