6 plaje Blue Flag, pentru sezonul 2022

Şase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022, anunţă Ministerul Turismului. Sunt cele mai curate plaje de pe toata riviera românească și arată ca-n filme.

Una este în Mamaia, câte două în Năvodari şi Eforie şi o alta în Olimp. Ne lăudăm cu cele șase plaje, dar vecinii bulgari se mandresc cu… 13! Măcar suntem pe drumul cel bun!

Cinci dintre cele șase cele mai curate plaje de pe litoralul românesc se află in nordul litoralului și acest lucru a fost certificat prin distincția „Blue Flag”. Au nisip fin, sunt curate ca lacrima, grupurile de sezlonguri și umbrele sunt aerisite, iar serviciile pe nisip sunt pe ales.

Plajele certificate „Blue Flag” trebuie să îndeplinească și criterii de siguranță, nu doar estetice! Un anumit număr de salvamari, echipamente de intervenție în caz de incendiu, plan de acțiune în caz de poluare, patrule pe plajă, rezerve de apă potabilă, acces și toalete pentru persoanele cu dizabilități, facilități sanitare bine dotate, apă neafectată de reziduuri industriale.

Criteriile nu sunt ușor de îndeplinit și necesită o investiție deloc de neglijat și greu de recuperat, pentru că în România sezonul estival este de nici trei luni. În ultimii ani, turiștii care au ales să vină pe litoralul românesc, au devenit mai pretențioși. Caută confort, curațenie, o apă a mării limpede, dar si multe alte facilități pentru un sejur reușit, precum salvamari, corturi de prim ajutor si locuri de hidratare.

Spania este lider mondial în ceea ce privește plajele Blue Flag, cu nu mai puțin de 590. În clasament, urmează Grecia, cu 519 și Turcia, cu 459. Vecinii de la sud, bulgarii, au 13 astfel de plaje.

Romania : 6 plaje Blue Flag

Bulgaria : 13 plaje Blue Flag

Turcia : 459 plaje Blue Flag

Grecia : 519 plaje Blue Flag

Spania : 590 plaje Blue Flag

Distinctia „Blue Flag” – Steagul Albastru, este considerată un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…