8 Martie, ultima zi în stare de alertă

8 Martie vine cu vești bune. După doi ani în stare de alertă, constănțenii scapă de restricții. Acestea vor fi eliminate în această seară, la miezul nopții. Masca nu va mai fi obligatorie nici în spațiile închise și nici pe stradă, iar restaurantele vor funcționa până târziu în noapte.

Masca nu va mai fi obligatorie nici în școli, iar studenții vor reveni înapoi în universități. Nici cursurile și nici examenele nu vor mai fi susținute online, iar certificatul verde va fi necesar doar pentru călătoriile în afara țării.

După doi ani de pandemie și cinci valuri de COVID, numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut constant. Astfel, autoritățile au decis ca de pe 8 martie la miezul nopții nu vor mai prelungi starea de alertă. Asta înseamnă că masca nu va mai fi obligatorie nici pe stradă, nici în spațiile închise. Schimbări vor fi și în școli.

Începând din 9 martie vom putea merge la petreceri cu mai mult de 200 de persoane și vom intra în instituții publice, mall-uri, hoteluri și restaurante, dar și la cinematograf și la spectacole fără certificat verde. În plus, nu trebuie să ne mai uităm la ceas atunci când ieșim în oraș. Programul cafenelelor și restaurantelor a fost prelungit după ora 22:00, fără limită.

Chiar și fără restricții, autoritățile ne recomandă să purtăm masca în spațiile aglomerate și avem în continuare grijă la igiena mâinilor. Iar cei care se îmbolnăvesc de COVID-19 vor putea să-și ia concediu medical, ca pentru orice altă boală.

Deși de miercuri ne vom întoarcem la normal, oamenii sunt de părere că nimic nu va mai fi la fel ca înainte de pandemie.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate 111.498 de îmbolnăviri cu COVID-19 în județul Constanța. 2.479 de persoane dintre cele pozitive au pierdut, din păcate, lupta cu boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…