joi, 13 iunie, 2024
Home Actualitate 85% din subsectoarele de plajă intrate în licitaţie publică au fost adjudecate în Etapa II

85% din subsectoarele de plajă intrate în licitaţie publică au fost adjudecate în Etapa II

de Redacția Dotto

Alte 39 de subsectoare de plajă au fost atribuite odată cu încheierea Etapei II a procedurii de închiriere derulate în baza Ordonanţei nr. 8 /2023, acestea reprezentând 85 % din cele intrate în licitaţia publică.

Nivelul total al chiriei stabilit prin procedura recent încheiată este cu peste 75% mai mare decât valoarea de pornire, a transmis Administraţia Naţională Apele Române printr-un comunicat de presă.

Prin licitaţiile derulate în Etapa I au fost atribuite 62 de subsectoare, fiind semnate contractele de închiriere pentru 59 dintre acestea.

Potrivit prevederilor legale, 50% din suma încasată reprezintă venit la bugetul de stat, iar diferenţa de 50% se va utiliza în scopuri de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii de management cantitativ şi calitativ al bazinelor hidrografice ale cursurilor de apă din România, respectiv plaja Mării Negre.

Potrivit noilor contracte, operatorii sunt obligați să implementeze măsuri ce rezolvă carențe semnalate de-a lungul timpului de turiști, subliniază reprezentanții Apelor Române.

„Spre exemplu, cel mult 70% din suprafața de plajă va putea fi folosită pentru închirierea de șezlonguri și umbrele în suport fix, diferența reprezentând o zonă destinată plajei pe nisip, iar operatorul este obligat să instaleze și toalete ecologice pe suprafața atribuită”, se arată în comunicat.

A.N.A.R. a aprobat totodată și un tarif unitar pentru instalarea construcțiilor provizorii de tip beach – bar pe suprafețele închiriate.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult