CozonacuI comandat reprezintă noul trend, care capătă amploare pe zi ce trece. Din ce în ce mai mulți constănțeni preferă să cumpere cozonacii gata făcuți și prea puține gospodine aleg să mai petreacă ore în șir în bucătărie pentru a-i pregăti.
Cum Sărbătorile Pascale bat la ușă, comenzile de cozonaci au început să curgă în brutăriile din Constanța. Cozonacul cu maia, o rețetă tradițională combinată cu cea de panettone italian, cu ciocolată sau cu fistic este întotdeauna o alegere inspirată. Cei care doresc să îl aibă pe masa de Paște au dat însă comandă din timp. Aluatul pentru cozonacul perfect trebuie să stea la dospit cel puțin 20 de ore înainte de a fi umplut și introdus în cuptor.
Cel puțin 80 de lei costă cozonacul pregătit în brutăriile artizanale din Constanța. Există însă și variante pentru cei cu buget mai mic. În supermarketuri cozonacii umpluți cu nucă și cacao se vând și cu 15 lei. Dincolo de ofertele pieței sunt și gospodine pentru care nu există sărbătoare fără cozonaci copți în cuptorul din casă.
95% dintre români consumă cozonac cel puțin o dată pe an, acesta fiind unul dintre cele mai îndrăgite produse de panificație de pe mesele românilor.