sâmbătă, 20 septembrie, 2025
Home DOTTO NewsFestivalul de gătit al Peștelui Românesc: gust, talent și competiție pe litoral

Festivalul de gătit al Peștelui Românesc: gust, talent și competiție pe litoral

de Redacția Dotto

Nu doar sportivii și-au măsurat talentul pe litoral, ci și bucătarii. Cei mai iscusiți chefi dar și câțiva amatori s-au întrecut în preparate spectaculoase din pește și fructe de mare la “Festivalul de gătit al Peștelui Românesc”.

Desigur ca smokerul texan a atras privirile curioșilor, dar nici preparatele cu savoare locală au rămas mai prejos. Fiecare rețetă și-a spus propria poveste: de la reinterpretarea inspirată a unor rețele vechi până la preparatele tradiționale specifice Deltei, cum e această plachie din sturion.

Pentru pofticioși, oferta a fost irezistibilă. Festivalul a demonstrat că gătitul poate fi ridicat la rang de artă, iar rețetele prezentate sunt o sursă de inspirație pentru oricine vrea să aducă peștele în meniul de acasă. Mâncărurile au fost completate de recomandările somelierilor, care au ales vinurile potrivite pentru aromele marine.

Festivalul de gătit al Peștelui Românesc a fost un  adevărat spectacol pentru toate simțurile: o experiență culinară și culturală, într-o atmosferă de vacanță.

S-ar putea să îți placă

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult