sâmbătă, 22 noiembrie, 2025
Home Breaking newsControale șocante ale CJPC Constanța: gândaci, mizerie și produse fără etichete la Barissimo Cocktail Bar și Restaurant Popina – GALERIE FOTO

Controale șocante ale CJPC Constanța: gândaci, mizerie și produse fără etichete la Barissimo Cocktail Bar și Restaurant Popina – GALERIE FOTO

de Irina

Comisarii din cadrul CJPC Constanța au descins în două dintre cele mai cunoscute localuri din oraș: Barissimo Cocktail Bar, aparținând societății SC Pisco Sour SRL, și Restaurant Popina, deținut de SC Discount Provider INC.

Rezultatele controalelor au fost alarmante: gândaci, muște, mizerie, echipamente neigienizate și produse fără elemente de identificare, toate în spații unde se prepară și se servesc alimente.

Barissimo Cocktail Bar: dezastru în blocul alimentar

În urma verificărilor, CJPC a constatat o serie de abateri grave, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 15.000 lei, două avertismente și măsura de oprire temporară a prestării serviciilor (OTPS). De asemenea, s-a propus închiderea temporară a localului pentru o perioadă de trei luni.

Printre neregulile descoperite, comisarii au notat:

  • Prezența insectelor – gândaci și muște în spațiile de preparare;
  • Lipsa fluxului tehnologic care să prevină contaminările încrucișate;
  • Infiltrații în tavan și pereți, cu exfolieri de var și urme de umezeală;
  • Fire electrice neprotejate, prize fără capace și acoperite cu grăsime;
  • Veselă ciobită și depozitare direct pe paviment;
  • Produse și materii prime fără etichete, fără elemente de identificare și fără dată limită de consum;
  • Agregate frigorifice, hote, plite și friteuze neigienizate, cu depuneri de grăsime;
  • Paie neambalate individual și siropuri fără data deschiderii ambalajului.

Pe lângă deficiențele de igienă, inspectorii CJPC au constatat și practici comerciale incorecte:

  • Meniu incomplet, fără menționarea alergenilor pentru fiecare preparat;
  • Lipsa registrului de rezervări;
  • Comportament necorespunzător față de consumatori.

Restaurant Popina: aceeași rețetă a nepăsării

Nereguli similare au fost descoperite și la Restaurant Popina, administrat de SC Discount Provider INC, unde CJPC a aplicat amenzi totale de 5.000 lei, un avertisment și măsura OTPS.

Inspectorii au identificat:

  • Tavane pătate și paviment fisurat, neigienizat;
  • Siropuri Monini fără data deschiderii ambalajului;
  • Mașină de spălat vesela cu depuneri masive de calcar;
  • Paviment și faianță deteriorate, acoperite cu depuneri de grăsime;
  • Cuptor și echipamente neigienizate;
  • Materii prime fără elemente de identificare și fără etichetă martor;
  • Depozitare neconformă în congelator, unde au fost găsite pește și fructe de mare fără data limită de consum;
  • Înlocuirea parmezanului din meniu cu Gran Padano, fapt considerat o practică comercială incorectă.

S-ar putea să îți placă

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult