A avut loc slujba de sfințire a apei de Bobotează
HomeActualitateA avut loc slujba de sfințire a apei de Bobotează la Catedrala arhiepiscopală
Actualitate - News - o săptămână în urmă

A avut loc slujba de sfințire a apei de Bobotează la Catedrala arhiepiscopală

Pregătirile pentru sărbătoarea sfântă a botezului Domnului se apropie de final. Miercuri, 6 ianuarie, de Bobotează, la malul mării, credincioșii vor primi 120.000 de sticle cu apă sfințită.

Zeci de voluntari au venit să dea o mână de ajutor la etichetare, iar operațiunea a fost încheiată în cursul acestei dimineți, când a avut loc și slujba de sfințire a apei.

În această dimineață, s-a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, iar apoi s-a săvârșit slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apa sfințită a fost apoi îmbuteliată în 120.000 de PET-uri ce vor fi așezate în formă de cruce pe Portul Tomis. Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Sunt 19 ani de când credincioșii care participă la slujba de Bobotează din Constanța asistă la slujba în aer liber și primesc aghiasmă îmbuteliată. Dacă la început au fost 50.000, anul acesta s-a ajuns la cantitatea de 120.000 de sticle, la care, cei peste 100 de voluntari au lucrat, în aceste zile, la etichetarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Mai puține cazuri de răceală și gripă față de sezonul precedent

În fiecare an, milioane de oameni sunt „victime” ale răcelii, mai ales copiii, care merg l…