Fetești

Taxa de la Fetești agită apele în noua coaliție PNL – PSD.

În timp ce ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că eliminarea taxei ar diminua considerabil bugetul Companiei de Drumuri și că o decizie trebuie luată după o analiză cost – beneficiu, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, cere imperios renunțarea la această taxă pe care o consideră, citez, discriminatorie.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, la Brăila, că săptămâna aceasta va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului un proiect care prevede eliminarea taxei de pod la Feteşti. Ministrul solicită însă o analiză minuțioasă înainte de luarea unei decizii și subliniază că renunțarea la taxă ar smulge din bugetul Companiei de Drumuri 30 de milioane de lei.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, consideră taxa discriminatorie și cere eliminarea ei de urgență. Într-un mesaj postat pe pagina de socializare, Lupu se întreabă cum sunt utilizați banii încasați de pe rovinietele plătite de toți proprietarii de mașini din România și unde se regăsesc banii din taxele de drum încasate de la transportatorii români și nu numai?!

Proiectul de lege privinind eliminarea taxelor de la Giurgeni-Vadu Oii și Fetești-Cernavodă se află în Parlament din 2018 și a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari PNL. Inițiativa a fost adoptată de Senat în februarie 2019 și apoi a fost trimisă Camerei Deputaților, unde a fost pusă de mai multe ori pe ordinea de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…