A fost găsit pescadorul scufundat în Marea Neagră


A fost găsit pescadorul scufundat în Marea Neagră. Nava a fost detectată, sâmbătă, la 10 kilometri de Grindul Chituc și la 21 de metri adâncime pe fundul mării. Anchetatorii spun că vor cerceta epava și speră să afle ce a condus la producerea tragediei. Din păcate, scafandrii au găsit doar corpul navei, nu și pe cei doi marinari pe care îi caută de o săptămână.


După aproape o săptămână de la tragicul eveniment, scafandrii au găsit epava pescadorului Sea Shark 1, nu departe de locul unde acesta fusese văzut ultima dată, însă la 21 de metri adâncime pe fundul mării. Anchetatorii spun că nava s-a scufundat într-o parte și că nu ar avea nicio gaură de apă, cum s-a crezut inițial.

Mai departe procurorii de caz vor să verifice dacă traulul este rupt. Este vorba de plasa de mari dimensiuni, în formă de sac pe care pescadorul o folosea la pescuitul de rapană. Este posibil ca accidental să se fi produs după ce acesta s-ar fi agățat într-o stâncă. Cum marea era foarte agitate, un val mai puternic ar fi putut să smulgă nava și să o răstoarne. Anchetatorilor nu le va fi însă ușor să verifice acest lucru. Vizibilitatea în adâncuri este redusă, iar scafandrii nu au putut intra încă nici în în interiorul pescadorului. Riscau să fie prinși de plasele pescărești și să nu mai iasă de acolo.


Proprietarul ambarcațiunii intenționează să scotă epava la suprafață și să verifice dacă cei doi pescari încă dați dispăruți se află in interiorul navei. Există și posibilitatea ca aceștia să fi căzut de pe nava în momentul naufragiului și să fie încă prinși dedesubtul ei. Cercetările pentru aflarea adevărului vor continua, însă totul depinde de vreme. Pescadorul Sea Shark 1, care culegea rapane din larg, s-a scufundat lunea trecută. La bordul navei se aflau cinci marinari. Trei dintre ei au fost scoși, fără suflare, de valuri, la mal, iar alți doi sunt, în continuare, de negăsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Autobuze electrice, pe străzile Constanței

După o săptămână de teste, din acest weekend, constănțenii se pot plimba cu autobuzele ele…