A început Caravana filmelor TIFF

La Constanța, a început caravana firmelor TIFF. Prima proiecție, Iluzii pierdute, a avut loc, aseară, în Parcul Tăbăcariei, pe un ecran gonflabil, și s-a bucurat de un real succes.

Maratonul de filme în aer liber continuă cu alte pelicule interesante. Duminică, 24 iulie, de la ora 21:00, va fi difuzat filmul Alcarràs, o dramă spaniol – italiană, cu o distribuție neprofesionistă de actori. Intriga se referă la o dramă de familie despre dispariția activităților tradiționale de recoltare a piersicilor. Filmul este câștigător al premiului Ursul de aur, la Festivalul Berlin 2022. Caravana Filmelor T.I.F.F. este un proiect cultural, organizat de Consiliul Județean prin Centrul Cultural „Teodor T. Burada” și inițiat de Centrul Multifuncțional, cu sprijinul Primăriei Constanța.

Filmele vor fi difuzate după următorul program:

Iluzii pierdute / Illusions perdues – este prima proiecție din cadrul Caravanei Cinematografice TIFF, și poate fi văzută în data de 17 iulie, începând cu ora 21:00. Filmul este o adaptare spectaculoasă a romanului lui Honore de Balzac, despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX, și este câștigător a șapte premii César printre care și CEL MAI BUN FILM!

Alcarràs – a doua proiecție din cadrul proiectului, poate fi vizionată duminică 24 iulie începând cu ora 21:00. Alcarràs, este un film dramă spaniol-italian din 2022 regizat de Carla Simón. Este plasat și filmat lângă Alcarràs, Catalonia, în limba catalană, cu o distribuție neprofesionistă de actori. Intriga se referă la o dramă de familie despre dispariția activităților tradiționale de recoltare a piersicilor. Filmul este câștigător al premiului Ursul de aur, la Festivalul Berlin 2022.

Maigret – a treia proiecție care poate fi vizionată în Parcul Tăbăcăriei, este un film dramatic franco-belgian din 2022 regizat de Patrice Leconte. Filmul este o adaptare după romanul Maigret et la jeune morte de Georges Simenon, publicat în 1954 și în care apare detectivul de poliție Jules Maigret. Filmul propune o distribuție fabuloasă, personajul principal fiind interpretat de celebrul Gérard Depardieu. Maigret poate fi văzut în data de 31 iulie, începând cu ora 21:00.

Pentru mine tu ești Ceaușescu – a patra proiecție din cadrul Caravanei Cinematografice T.I.F.F. poate fi vizionată duminică 7 august, în aceeași locație, începând cu ora 21:00. Filmul este un documentar și a obținut Premiul secțiunii What’s Up Doc în cadrul TIFF. Pentru mine tu ești Ceaușescu este un melanj experimental de documentar și ficțiune, un portret al noii generații, în încercarea de a găsi motivația din spatele acțiunilor tânărului Nicolae Ceaușescu, acum când acceptarea socială și dorința de a fi important sunt la fel de prezente ca în anii ‘30.

Om câine – este ultima proiecție din cadrul proiectului. Om câine, un film românesc dramatic din 2022 regizat de Ștefan Constantinescu, după un scenariu de Jörgen Andersson, Ștefan Constantinescu și Andrei Epure. Filmul poate fi vizionat Rolurile principale au fost interpretate de actorii Cosmina Stratan, Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii. Om câine a fost filmat la Constanța. Filmul a obținut mențiune specială a juriului Zilelor Filmului Românesc pentru Scurtmetraj la TIFF. Poate fi vizionat duminică, 14 august, ora 21:00.

Filmele vor fi proiectate pe ecranul gonflabil din dotarea Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” cu dimensiunile 8m/6m.

Accesul la proiecțiile de film este gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…