Home Actualitate A început oficial sezonul estival
Actualitate - News - 3 săptămâni în urmă

A început oficial sezonul estival

A început oficial sezonul estival

Vara debuteză pe litoral cu personal puțin și prețuri mari, însă chiar și așa distracția se anunță pe cinste. La Mamaia, de 1 iunie, la marea redeschidere a sezonului estival a fost organizată o petrecere cu peste 200 de persoane, pe un yacht de lux, unde renumiți chefi bucătari s-au întrecut într-un concurs de artă culinară, iar pe străzile din stațiune au defilat, în paradă, zeci de mașini de epocă.Ton roșu asezonat cu fois gras, midii fierte în balsam de portocale și piure de mazăre gelatină de șampanie. Cu acest meniu sofisticat au fost așteptați turișitii la petrecerea de pe yachtul de lux, care a marcat debutul sezonului estival de anul acesta. Ademeniți de delicatesele pregătite de unii dintre cei mai renumiți chefi bucătari de la noi, dar și de muzica bună, 200 de petrecăteți s-au îmbarcat la bord și s-au lăsat purtați de valuri într-o croazieră de câteva ore pe Marea Neagră.
La mare înălțime au fost și cofetarii, care s-au întrecut în torture și prăjituri cu ingrediente exclusiviste.

După un an de pandemie, cu pierderi uriașe, investotirii de pe litoral fac acum tot posibilului ca să atragă cât mai mulți turiști și cred că răsfățul culitar poate fi asul din mânecă pentru ca afacerile lor să mearga bine vara aceasta.

Nu totul merge însă ca uns. Patronii de hoteluri și restaurant nu au încă tot personalul de care ar avea nevoie și în plus, din cauza pandemiei, care a dat întreg lanțul de aprovizionare peste cap, ar putea crește și prețurile.

Chiar și așa însă, turiștii care au venit la mare la început de sezon spun că s-au distrat pe cinste, mai ales că au avut parte și de o surpriză neașteptată: o paradă a mașinilor de epocă pe străzile din Mamaia și Constanța, prima organizată după mai bine de cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Coşul de fum, înalt de 150 de metri, demolat prin implozie

Rompetrol Energy, societatea responsabilă de construcţia centralei de cogenerare de pe pla…