A început recensământul berzelor

A început recensământul berzelor. Societatea Ornitologică Română a reluat începând de astăzi numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației “Uite barza!”.

Specialiștii spun că toți românii se pot implica în procesul de numărare a înaripatelor. Tot ce trebuie să facă aceștia este să descarce aplicația și să pornească GPS-ul telefonului în momentul în care se află în apropierea unui cuib.

Apoi vor înregistra locația și vor completa informațiile cerute de aplicație: numărul de păsări din cuib, tipul de construcție pe care se află cuibul, numărul puilor și orice pericol care i-ar putea amenința. Aplicația cere şi o fotografie a cuibului pentru a înregistra cu exactitate locația.

În cazul în care telefonul nu este conectat la internet, datele sunt salvate în aplicaţie şi pot fi trimise ulterior. Aplicaţia “Uite barza!” permite şi semnalarea incidentelor în care pot fi implicate alte păsări, cum ar fi electrocutări sau coliziuni. Fiecare informație introdusă în aplicație este importantă pentru protejarea speciei, transmit specialiștii Societății Ornitologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…