vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate A început recensământul berzelor

A început recensământul berzelor

de Redacția Dotto

A început recensământul berzelor. Societatea Ornitologică Română a reluat începând de astăzi numărătoarea berzelor albe cu ajutorul aplicației “Uite barza!”.

Specialiștii spun că toți românii se pot implica în procesul de numărare a înaripatelor. Tot ce trebuie să facă aceștia este să descarce aplicația și să pornească GPS-ul telefonului în momentul în care se află în apropierea unui cuib.

Apoi vor înregistra locația și vor completa informațiile cerute de aplicație: numărul de păsări din cuib, tipul de construcție pe care se află cuibul, numărul puilor și orice pericol care i-ar putea amenința. Aplicația cere şi o fotografie a cuibului pentru a înregistra cu exactitate locația.

În cazul în care telefonul nu este conectat la internet, datele sunt salvate în aplicaţie şi pot fi trimise ulterior. Aplicaţia “Uite barza!” permite şi semnalarea incidentelor în care pot fi implicate alte păsări, cum ar fi electrocutări sau coliziuni. Fiecare informație introdusă în aplicație este importantă pentru protejarea speciei, transmit specialiștii Societății Ornitologice.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult