miercuri, 24 iulie, 2024
Home DOTTO News A început simularea națională

A început simularea națională

de Andreea Bălan

După o lungă perioadă de studiu online, elevii au avut de trecut prima simulare pentru bacalaureat fizic, în clasă. Viitorii absolvenți de liceu au susținut astăzi proba scrisă la Limba și literatura română. Ca de obicei, subiectul al 3-lea le-a dat elevilor cele mai mari emoții. Poezie, de data aceasta. Tudor Arghezi pentru cei de la profil real și Ion Barbu pentru cei de la uman.

Orele online din perioada pandemiei i-au făcut pe liceeni să se simtă mai puțin pregătiți pentru probele de bacalaureat. Noțiuni nefixate așa cum ar trebui și lipsa exercițiului în comunicarea cu dascălii. Cel puțin asta spun unii dintre liceeni că se va reflacta în notele pe care le vor obține la prima simulare pentru bacalaureat, cea de astăzi, la limba și literatura română.

Cu speranța că subiectele vor fi mai ușoare la proba oficială, elevii spun că au tratat cum au știut ei mai bine subiectele de azi, ba chiar au reușit să predea lucrarea înainte de ora impusă de regulament. Cei de la profil real au avut de tratat poezia lui Tudor Arghezi, iar cei de la uman, o poezie de Ion Barbu.

La Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, 97% dintre elevi s-au prezentat la simulare. Profesorii spun că subiectele au fost de nivel mediu.

Rezultatele finale ale tuturor probelor de la simulare vor fi afișate în data de 14 aprilie, iar înscrierile la BAC 2022 se pot face între 23 și 27 mai. Simulările continuă mâine, cu proba la Matematică, respectiv la Istorie și miercuri cu proba la alegere.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult