A murit prins sub un morman de piatră

Tragedie la o carieră de piatră din județul Constanța. Un bărbat a murit și un altul este grav rănit după ce încărcătura unei autobasculante ar fi căzut peste ei.

Elicopterul SMURD l-a transportat de urgență la spital pe muncitorul care a supravietuit, după căderea bolovanilor de piatră. Accidentul de muncă de la cariera din comuna Nicolae Bălcescu a fost anunțat puțin după ora 13, 00. Un muncitor a sunat la 112 și a spus că doi bărbați au fost surprinși sub un morman uriaș de bolovani, după ce un mal de piatră s-ar fi prăbușit. ISU Dobrogea a trimis la fața locului mai mulți salvatori cu o autospecială de descarcerare, una de stingere, un container multirisc, o ambulanță SMURD și un elicopter medical.

La carieră au ajuns polițiști împreună cu inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Din cercetări a reieșit că o autobasculantă plină cu pietre din carieră a început să se balanseze, cel mai probabil din cauza modului în care fusese încărcată. La un moment dat încărcătura s-a prăvălit pur și simplu peste cei doi bărbați aflați lângă autobasculantă. Din păcate, unul dintre bărbați și-a pierdut viața.

Surse din anchetă spun că cei doi muncitori nu aveau ce căuta lângă basculantă. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…