duminică, 14 aprilie, 2024
Home Actualitate A treia intervenție pentru distrugerea unei mine de război

A treia intervenție pentru distrugerea unei mine de război

de Redacția Dotto

Alertă astăzi în Marea Neagră din cauza unei mine de război. Militarii Forțelor Navale au intervenit de urgență pentru distrugerea acesteia.

Mina a fost observată de nava GSP „Falcon” la o distanță de aproximativ 25 mile marine în direcție NE față de intrarea în portul Constanța. Comandantul navei a raportat prezența ei, iar la scurt timp în zona indicată a ajuns dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu”. Acesta execută până pe 12 septembrie serviciul de luptă permanent și are la bord un detașament de scafandri EOD, specializați în distrugerea dispozitivelor explozive. Este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, de la începutul războiului din Ucraina. Până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria și 22 de Ucraina.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult