HomeActualitateA vrut să se lase de sport, dar acum merge la Jocurile Olimpice!
Actualitate - Sport - o săptămână în urmă

A vrut să se lase de sport, dar acum merge la Jocurile Olimpice!

Maria Holbură a trecut peste momentul retragerii din gimnastică, și-a învins problemele și va reprezenta România la cea mai tare competiție din lume!

Maria Holbură s-a calificat la Olimpiadă, într-un moment extrem de greu pentru gimnastică românească. La Mondialul din 2019, de la Stuttgart, echipa României a avut una dintre cele mai slabe prestații și a terminat pe locul 22 din 24, ratând calificarea olimpică.

În schimb, Maria a prins biletul pentru Tokyo la individual compus. Vestea a lăsat-o fără cuvinte pe fată, care a vrut să renunțe la sportul de performanță în vara lui 2019.

„Sunt foarte mândră de mine că nu am renunțat. Am vrut să renunț la gimnastică, am avut mai multe probleme și de sănătate și pur și simplu nu am mai vrut să continui. Am zis să ajut echipa la mondialul acela și pur și simplu așa s-a întâmplat” –

Maria a primit vestea calificării în lacrimi, iar prima persoană pe care a sunat-o a fost mama ei.

Nu știam dacă e adevărat… Mi-a spus toată lumea că eu sunt singura calificată la Olimpiadă și doar eu pot să mă duc acolo. Prima dată am sunat-o pe mama și a început să plângă, am plâns și eu pentru calificarea aceasta și mi-a părut și foarte rău că nu am reușit a doua oară cu echipa” 

Programul Mariei înainte de Olimpiadă este unul spartan, sportiva se pregătește câte șase ore pe zi, șase zile pe săptămână.

„Mă antrenez trei ore dimineața și trei după-amiaza. Am ceva probleme cu glezna, sunt destul de bine și fizic și psihic, mai am de lucrat la emoții”

Deși are un program încărcat, Maria își face timp și pentru activitatea care o relaxează.

„Pictez…sunt tablouri gata făcute, eu doar pun culorile pe ele! Îți trebuie migală pentru ele, îți trebuie foarte mult timp”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

UTA – FC Viitorul 0-0! Remiză albă pe noua arenă „Francicsc Neuman”

În etapa cu numărul 16 din Liga 1, UTA şi Viitorul au terminat la egalitate, scor 0-0. Ant…