Control cu scandal în târgul de la Pavilionul Expozițional. Inspectorii OPC au descoperit produse vândute sub etichete false, carne ținută în condiții improprii și un miel atârnat în aer liber, în bătaia vântului. Comercianții, luați la întrebări, s-au scuzat cum au putut, dar controalele au scos la iveală nereguli grave.
Inspectorii OPC au luat la bani mărunți mai multe standuri și au descoperit că ceea ce cumpărătorii credeau că e carne proaspătă din gospodărie sau legume românești… era, de fapt, cu totul altceva. Pui de fermă vânduți drept pui de curte, cartofi cumpărați din supermarket etichetați ca fiind de Suceava și carne de porc ținută în condiții periculoase. Într-un colț al târgului, șocul cel mare: un miel atârna în aer liber, în praf și în bătaia vântului.
„Doamnă scumpă, niciun pui de curte nu arată așa! Dacă veți insista să ne mințiți, complicăm lucrurile. De unde luați puii?”
Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța
Răspunsurile au fost neconvingătoare, iar scandalul a continuat și la standul de carne de porc. Șeful OPC a atras atenția asupra pericolului uriaș la care sunt expuși cumpărătorii.
„Carnea de porc nu poate fi ținută la temperatura ambientală! Este unul dintre cele mai periculoase alimente, își schimbă rapid proprietățile și poate deveni toxică!”
Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța
Problemele nu s-au oprit aici. Standul cu legume a fost și el în centrul atenției. Cartofii „de Suceava” erau, de fapt, dintr-un supermarket. Comerciantul, prins cu mâța-n sac, a încercat să evite răspunsurile.
„Nu vă mai săturați cu minciunile! Știm cu toții că nu-s cartofi de Suceava! Atunci de ce scrie așa pe etichetă? Așa scria pe factură…”
Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța
OPC avertizează cumpărătorii să fie atenți și să verifice sursa produselor, pentru a nu cădea în capcana comercianților care încearcă să-i înșele.