Academia Navală „Mircea cel Bătrân” aniversează, mâine, 150 de ani de învățământ românesc de marină

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează joi, 17 noiembrie, începând cu ora 10.00, o serie de activități dedicate împlinirii a 150 de ani de învățământ românesc de marină.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, în deschidere va avea loc o ceremonie militară la care vor participa reprezentanți ai eșaloanelor superioare, ai administrației publice locale, comandanți de unități și mari unități, alături de personal și studenți ai Academiei Navale. Cu acest prilej, va avea loc și decorarea Drapelului de Luptă al unității, moment solemn care va încheia prima parte a activității.

După ceremonia militară, va fi dezvelită placa aniversară dedicată împlinirii a 150 de ani de învățământ românesc de marină, moment urmat de vizitarea bazei materiale a instituției de învățământ.

Cu prilejul marcării a 150 de ani de la înființarea Școlii Flotilei, precursoarea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, sâmbătă, 19 noiembrie, în intervalul orar 10.00 – 14.00, va avea loc Ziua Porților Deschise. Cadre didactice și studenți îi vor însoți pe vizitatori și le vor prezenta laboratoarele, simulatoarele, sălile de cursuri, complexul sportiv, precum și muzeul academiei, în care se regăsesc exponate foarte vechi, de o deosebită valoare științifică și documentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…