Acceași stațiune, prețuri diferite

Aceeași stațiune, prețuri total diferite. Tarifele la cazare, masă, distracție și… parcare diferă în Mamaia în funcție de zona în care decideți să vă petreceți vacanța.

Dacă în sud tarifele sunt, în general, mai mici la toate serviciile, în nord o noapte de cazare poate ajunge la peste 1.700 de lei, la un hotel de patru stele. Prețuri bune mai sunt afișate în resorturile nou construite dinspre Năvodari, unde vin în ultimii ani multe familii cu copii.

La acest hotel din Năvodari, o noapte de cazare încă poate fi rezervată cu 250 de lei. Iar prețul include și mic dejunul. Un prânz cu două feluri de mâncare și desert costă 50 de lei, iar un șezlong pe plaja privată a hotelului se închiriază cu 30 de lei în timpul săptămânii și 60 de lei în weekend.

Și prețul pe care îl vor achita turiștii pentru parcare este mai mic decât în Mamaia.

Cu cât ne îndreptăm dinspre Năvodari spre zona cluburilor din Mamaia Nord, lucrurile se schimbă radical. Prețurile aprope că se dublează. Și condițiile pentru cazare și relaxare sunt însă mai bune. Prețul camerei la un hotel de patru stele poate ajunge la peste 1700 de lei pe noapte, dar turiștii au accesul garantat la piscină, șezlonguri și SPA.

În inima stațiunii Mamaia, o camera la un hotel de trei stele în buza plajei se închiriază cu aproape 500 de lei pe noapte.

Agenții de turism spun că, vara aceasta, vacanța pe litoralul românesc, indiferent de stațiunea aleasă, costă cu cel puțin 10 la sută mai mult decât anul trecut. De vină este majorarea tarifelor la gaze, electricitate și alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…