plajă

Vești bune pentru iubitorii de animale. O nouă propunere legislativă ar putea permite prezența patrupedelor pe plajele de pe litoralul românesc tot timpul anului, dar cu respectarea strictă a anumitor reguli.

Dacă, în prezent, accesul animalelor pe plajă este interzis, iar proprietarii lor riscă o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 lei, iniţiatorii propunerii spun că, de fapt, turiştii nu sunt amendaţi pentru această contravenţie, ci pentru că nu strâng deşeurile produse de câini.

Astfel de imagini am putea să vedem oricând pe plajele de pe litoralul Mării Negre dacă noua propunere legislativă va fi adoptată. Dacă proiectul va prinde viață, stăpânii de animale de companie vor avea voie să le aducă pe plajele turistice de la Marea Neagră, dar cu respectarea strictă a anumitor reguli, indiferent dacă este vorba de sezon sau extrasezon.


Unii proprietari ai plajelor spun însă că nu sunt deloc de acord cu prezența patrupedelor pe plajă.

Constănțenii pe de altă parte susțin că nu i-ar deranja ca animalele de companie să aibă acces pe plajă, atâta timp cât stăpânii nu le lasă nesupravegheate și strâng în urma lor.

Cei care nu vor colecta şi elimina deşeurile produse de animalele lor vor putea primi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 lei.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…