Accident naval la Murighiol. Un bărbat este dat dispărut

Misiune de salvare pe Dunăre, după ce o persoană a dispărut în urma unui accident naval.

Două bărci s-au ciocnit azi noapte în Deltă iar un bărbat aflat într-una dintre ele a dispărut, fiind căutat și la această oră de către Poliția de Frontieră. Accidentul naval s-a petrecut pe Brațul Sfântu Gheorghe în dreptul km 55 (zona Dunăvățu de Sus).

La ora 9 seară telefonul a sunat la ISU Tulcea, anunțând tragedia. Două bărci se loviseră cu viteză în întuneric provocând un accident cu victime. Într-una dintre bărci erau doi bărbați care au fost răniți în după coliziune, iar unul dintre ei a și sunat la 112 ca să anunțe incidentul. Tot ei au anunțat că cel care conducea a doua barcă nu este de găsit. ISU Tulcea a trimis la fața locului un echipaj medical SMURD și o ambulanță de la spital.

Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt ISU Tulcea

Cele două victime sunt bărbați și au 46 respectiv 32 de ani. Au primit îngrijiri medicale și apoi au fost transportați la unitatea de primiri urgențe de la Tulcea. Între timp, Autoritatea Navală Română a trimis în zonă mai multe echipaje de urgență pentru căutare și salvarea conducătorului celei de-a două ambarcațiuni.

„La căutări a participat un echipaj al Poliției de Frontieră, Căpitănia Tulcea, Poliția Transporturi și mai mulți localnici cu ambarcațiuni proprii.” a precizat Daniel Năstase, purtător de cuvânt la ISU Tulcea.

Toată noaptea au fost cercetate ambele maluri ale canalului unde s-a produs accidentul naval. În urma căutărilor, tot ce au găsit a fost un bidon de benzină gol. Căutările au fost reluate și astăzi, la lumina zilei. Salvatorii au extins zona cercetată cu câțiva kilometri. Poliția Transporturi a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…