Actiune politisti

În noaptea de 6/7 august, în intervalul orar 20.00 – 04.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța, sprijiniți de un ofițer din cadrul Direcției Rutiere, au desfășurat o acțiune în județul Constanța, pe principalele drumuri naționale, dar și în interiorul localităților și stațiunilor de pe litoral, pentru prevenirea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii au controlat peste 500 de vehicule și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 20.000 de lei, totodată fiind reținute, în vederea suspendării, 11 permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice, sub limita infracțiunii.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecției tehnice periodică.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat!


În jurul orei 20.40, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 64 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…