duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Acțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Acțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

de Redacția Dotto
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si Primăria 23 August organizează, sâmbătă 13.07.2024 intre orele 08.30- 13.30 o acțiune de donare de sânge. Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August si localitățile învecinate care doresc sa ii ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala de tip B sau C, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima,boli autoimune etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice! In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
– o alocatie de hrana sub forma unui card in valoare de 280 ron.
– o zi libera, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
– decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;

Va asteptam sambata 13.07.2024 la Caminul Cultural, str George Calinescu nr 46 din localitate cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult