citiriga

Acuzații de antisemitism la Constanța. Directorul Teatrului de Stat Constanța și Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice de la Universitatea Ovidius au părăsit Grupul de lucru pentru Strategia culturală a Constanței, revoltați că unii membri ai grupului promovează idei antisemite și de negare a Holocaustului.

Cei doi spun că au luat această decizie după ce profesorul Valentin Ciorbea, consilier local al PSD în perioada 2008 – 2016 s-ar fi opus renovării din fonduri publice a Sinagogii de la malul mării, care se află într-o stare avansată de degradare și ar fi declarat că numărul celor care și-au pierdut viața în timpul Holocaustului ar fi fals. O reacție a venit și din partea președintelui Comunității evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu.

Acesta îi transmite profesorului Ciorbea, citez, “negarea Holocaustului reprezintă o infracțiune condamnabilă, la propriu”. Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice, profesorul universitar dr. Daniel Citirigă, dezabate subiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…