duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Acuzații de antisemitism

Acuzații de antisemitism

de Ileana Gheorghiu
citiriga

Acuzații de antisemitism la Constanța. Directorul Teatrului de Stat Constanța și Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice de la Universitatea Ovidius au părăsit Grupul de lucru pentru Strategia culturală a Constanței, revoltați că unii membri ai grupului promovează idei antisemite și de negare a Holocaustului.

Cei doi spun că au luat această decizie după ce profesorul Valentin Ciorbea, consilier local al PSD în perioada 2008 – 2016 s-ar fi opus renovării din fonduri publice a Sinagogii de la malul mării, care se află într-o stare avansată de degradare și ar fi declarat că numărul celor care și-au pierdut viața în timpul Holocaustului ar fi fals. O reacție a venit și din partea președintelui Comunității evreiești din Constanța, Sorin Lucian Ionescu.

Acesta îi transmite profesorului Ciorbea, citez, “negarea Holocaustului reprezintă o infracțiune condamnabilă, la propriu”. Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice, profesorul universitar dr. Daniel Citirigă, dezabate subiectul.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult